Första spadtaget – DFDS nya Logistikcenter i Borås

2021-03-19

Borås, Mars 2021

Byggnationen av DFDS nya logistikanläggning som utvecklats och byggs av CH Square har startat när det symboliska första spadtaget tas 8 mars. Anläggningen blir totalt 35.000 kvm kombinerat lager och kontor och ska vara redo för inflytt i slutet av 2021.  Etablering är en del i DFDS satsning att utöka sin svenska kontraktlogistikverksamhet och är en grundpelare för den fortsatta tillväxtresan.

”Detta har stor potential för att ytterligare växa vår verksamhet med befintliga industrikunder och attrahera nya. Genom att bygga ett lager av den här storleken kommer vi att kunna erbjuda ytterligare lagertjänster för att täcka alla steg i kundens hela leverantörskedja så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och hålla sina kunder nöjda i sin tur”, säger Niklas Andersson, Executive Vice President och Head of Logistics på DFDS.

”Jag är också särskilt nöjd med att detta kommer att skapa nya jobbmöjligheter i Boråsområdet. Och i nära samarbete med vårt nyetablerade bemannings- och rekryteringsföretag, DFDS Proffesionals, kommer vi att anställa personer med rätt expertis och erfarenhet så att våra kunder kan vara säkra på att våra tjänster alltid tillhandahålls av kollegor med den kompetens som krävs”, säger Niklas.

”Och vi ser nu fram emot ett bra samarbete med CH Square genom hela projektet”.

”Det är fantastiskt att erbjuda denna toppmoderna anläggning till DFDS och påbörjar nu arbetet tillsammans med DFDS för att leverera ett projekt i världsklass, säger Peter Nilsson, VD & Partner i CH Square.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Nilsson, VD & Partner CH Square

0709-10 11 71

peter@chsquare.se

Niklas Andersson Executive Vice President and Head of Logistics Division

0705-58 60 01

niand@dfds.com

Om DFDS:

DFDS provides shipping and transport services in Europe, generating annual revenues of EUR 2.0bn. 

To over 8,000 freight customers, we deliver high performance and superior reliability through shipping & port terminal services, and transport & logistics solutions. For six million passengers, we provide safe overnight and short sea ferry services. Our 8,000 employees are located on ships and in offices across 25 countries. DFDS was founded in 1866, is headquartered in Copenhagen, and listed on Nasdaq Copenhagen

Om CH Square

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv, Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter.