CH Square utvecklar byggklar logistikmark i Borås

2020-06-16

CH Square har påbörjat utvecklingen av en logistikfastighet på Viared i Borås. Marken som nyligen förvärvades är en byggklar fastighet lämplig för logistik. Tomten är totalt 35 000 m2 och har förutsättningar för att skapa en toppmodern logistikanläggning på ca 20 000 m2.

 

”Bygglovsansökan är inskickad och vi är redo att sätta spaden i marken så snart vi har startbesked”, säger Viktor Ståhl, VD för Hökerum Fastigheter som kommer att äga och förvalta fastigheten.

 

Byggnation kommer preliminärt att påbörjas efter semestern och under tiden pågår arbete för att hitta tänkbara hyresgäster till fastigheten.

 

När tidningen Intelligent Logistik gjort sin ranking av Sveriges bästa logistiklägen de senaste åren har Storgöteborg rankats som etta flera år i rad till stor del tack vare Borås och den höga tillväxt som har skett på just Viared.

 

Peter Nilsson, VD för CH Square fortsätter:

”Fördelen med Borås och Viared är att det är möjligt att kombinera ett mycket bra geografiskt läge i direkt anslutning till motorvägen mellan Jönköping och Göteborg tillsammans med en hyreskostnad som är mer rimlig än de nivåer vi kan se i områden bara några mil närmre Göteborg.

Tillsammans med den erfarenhet av logistikhantering och byggproduktion som finns inom CH Square ser vi riktigt bra möjligheter för framtida hyresgäster att etablera sig på den aktuella tomten i Viared.”

 

CH Square håller just nu på att avsluta byggnationen av sin första logistikfastighet i Landskrona där NA-KD tillträder som hyresgäst på 23 000 m2 den 1 augusti. För någon vecka sedan blev det också klart att CH Square bygger och hyr ut 23 000 m2 åt TPL-uppstickaren Boxflow vilket ska stå klart till sommaren 2021.

Se karta