CH Square bygger och utvecklar större Logistikcenter åt Aditro Logistics

2020-06-26

Aditro Logistics, ett av Sveriges största 3PL-bolag, har tecknat avtal med CH Square om att expandera ytterligare genom nytt logistikcenter i Vaggeryds kommun på totalt ca 120 000kvm.

Jönköping, Sverige, juni 2020

CH Square har tecknat avtal med logistikbolaget Aditro Logistics om att etablera deras nya logistikcenter i Vaggeryds kommun på totalt ca 120 000 kvm. I första etappen byggs en fastighet om ca 50 000 kvm. Fastigheten ska vara redo för inflytt i januari 2022 och kommer ha FMCG-fokuserade automationslösningar. Aditro Logistics har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt och växt ca fyra gånger mer än marknaden. Bolaget planerar för att fortsätta sin starka tillväxt och nu med support av de nya ägarna, Posti Group. Aditro Logistics besitter i och med detta över 350 000 kvm logistikcenter.

  • Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro Logistics och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro Logistics och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg, Partner i CH Square.
  • Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med 140 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med CH Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander VD Aditro Logistics.
  • Aditros Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Samtidigt som Aditro Logistics har fått ett optimalt läge utmed E4:an med egen järnvägsanslutning och snabba vägar ut till Europa, så skapar etableringen också positiva effekter för vårt samhälle i form av fler arbetstillfällen, nya invånare och mer liv och rörelse, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

För mer information, vänligen kontakta:

Alexander Söderberg, Partner CH Square

0729 71 43 40

alexander@chsquare.se

Johannes Gussander, VD Aditro Logistics

0723 970 333

Johannes.gussander@aditrologitics.com

Om CH Square

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv, Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter.

Om Aditro Logistics

Aditro Logistics är ett logistikbolag verksamt i Norden, med över 240 000 kvadratmeter i egna logistikcenter. Företaget erbjuder logistiktjänster inom 3PL, 4PL och bemanning. Bolaget är sedan april 2020 en del av Posti Group.